Skip to content
Argentinië.nl » De top bezienswaardigheden van Argentinië » Walvissen spotten in Argentinië

Walvissen spotten in Argentinië

Walvis spotten in Argentinië
Walvis spotten in Argentinië
  1. Península Valdés – gelegen in de provincie Chubut is Península Valdés een van de populairste plekken in Argentinië om walvissen te spotten. Op het schiereiland leven een aantal soorten walvissen, waaronder zuidkapers, bultruggen en orka’s. Om Península Valdés te bereiken, kan je het beste naar de stad Trelew vliegen en vervolgens met de bus of een huurauto naar het schiereiland rijden. Er zijn een aantal tours beschikbaar die walvistochten aanbieden, met opties variërend van boottochten tot observatiepunten aan land.
  2. Golfo Nuevo – gelegen in de provincie Chubut, Golfo Nuevo is een andere populaire plek om walvissen te spotten. De golf is de thuisbasis van verschillende soorten walvissen, waaronder zuidkapers, bultruggen en orka’s. Om Golfo Nuevo te bereiken, kan je ook het beste naar de stad Trelew vliegen en vervolgens met de bus of een huurauto naar de golf gaan.
  3. Puerto Madryn – Puerto Madryn, gelegen in de provincie Chubut, is een andere populaire bestemming om walvissen te bezichtigen. De stad is het thuis van een aantal soorten walvissen, waaronder zuidkapers, bultruggen en orka’s. Je kan naar Puerto Madryn vliegen of een bus nemen vanuit andere delen van Argentinië.
  4. Ushuaia – Ushuaia, gelegen in de provincie Vuurland, is misschien wel één van de populairste bestemming om walvissen te spotten in Argentinië. De stad ligt aan het beroemde Beagle kanaal en daar zit een hoop marinelife, zo ook walvissen. Hier kan je zuidkapers, bultruggen en orka’s vinden. Om in Ushuaia te komen, kan je het beste naar de stad vliegen of een bus nemen vanuit andere delen van Argentinië.

Hulp nodig met je reis naar Argentinië?