Skip to content
Argentinië.nl » Buenos Aires » De wijk La Boca verkennen

De wijk La Boca verkennen

La Boca is een kleurrijke en levendige buurt in het zuiden van Buenos Aires. Deze kan je het beste ontdekken ter voet om zo te connecten met de locals en het authentieke Argentijnse leven mee te maken. We hebben een leuke wandelroute door de wijk voor je samengesteld. Duik ook zeker even een tango club in voor een dansje. Klaar met La Boca? Ga dan verder met wandelen in San Telmo.

Wandeltour door La Boca

De wijk La Boca
De wijk La Boca

De wandeltocht duurt ongeveer 2-3 uur en neemt je mee langs de bekendste plekjes van La Boca.

  1. Begin de wandeltocht bij de Caminito straatmuseum, een voetgangerspad omzoomd met fel geschilderde huizen en straatartiesten. De Caminito is een populaire toeristische bestemming en een geweldige plek om foto’s te nemen en de plaatselijke sfeer op te snuiven.
  2. Ga na het verkennen van de Caminito door met wandelen in La Boca om zo te genieten van de kleurrijke architectuur en de levendige sfeer.
  3. Vervolg je tocht vevolgens bij de Mercado de la Abasto, een populaire overdekte markt vol kraampjes met verse producten, vlees en andere goederen. Dit is een geweldige plek om een hapje te eten of souvenirs te kopen.
  4. Bezoek vervolgens het Estadio Alberto J. Armando (bijnaam La Bombonera), de thuisbasis van de Boca Juniors, een van de populairste voetbalteams van Argentinië. Zelfs als je geen voetbalfan bent, is het stadion een bezoek waard vanwege de geschiedenis en de sfeer.
  5. Sluit uw tour af bij het Museo de Bellas Artes, een populair kunstmuseum met werken van Argentijnse en internationale kunstenaars. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en is een geweldige plek om meer te leren over Argentijnse kunst en cultuur.
Kaart van La Boca
Kaart van La Boca

Zorg ervoor dat je na de wandeltocht een hapje eet in een van de vele restaurants in de omgeving, die een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten serveren. Wij kunnen natuurlijk de traditionele Argentijnse keuken aanraden die je er overal vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hulp nodig met je reis naar Argentinië?