Skip to content
Argentinië.nl » Buenos Aires » De wijk San Telmo ontdekken

De wijk San Telmo ontdekken

Misschien wel de leukste wijk van Buenos Aires is San Telmo, oke to be fair La Boca is ook wel een must see. San Telmo is een historische buurt in het centrum van de hoofdstad, bekend om haar koloniale architectuur, levendige straatmarkten en tangoclubs. We nemen je graag mee op een leuke wandeltocht door deze wijk die je meeneemt langs alle highlights.

Wandeltocht door San Telmo

San Telmo markt
San Telmo markt

De wandeltour duurt ongeveer 2-3 uur en neemt je mee langs de leukste bezienswaardigheden van deze populaire wijk. Het is tevens een goede plek om te verblijven wanneer je de stad wilt ontdekken.

  1. Begin je wandeling op het Plaza Dorrego, een schilderachtig plein omringd door historische gebouwen en gevuld met straatverkopers die souvenirs, antiek en andere goederen verkopen. Dit is tevens een geweldige plek om een hapje te eten of een tango-optreden bij te wonen.
  2. Ga na het verkennen van Plaza Dorrego naar de San Telmo Markt, een populaire openluchtmarkt die op zondag wordt gehouden. De markt staat vol met kraampjes die een grote verscheidenheid aan goederen verkopen, van handwerk en antiek tot kleding en levensmiddelen.
  3. Bezoek vervolgens het Museo Historico Nacional, een museum gewijd aan de geschiedenis van Argentinië. Het museum is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis en heeft tentoonstellingen over Argentijnse kunst, cultuur en geschiedenis. Alleen het gebouw is al de moeite waard voor wat leuke vakantiefoto’s.
  4. Vervolg je tour in het Parque Lezama, een prachtig park gelegen in het hart van San Telmo. Het park is een populaire plek voor de lokale bevolking om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht, en is een geweldige plek om te zitten en de wereld voorbij te zien gaan.
  5. Eindig je wandeling bij het fregat Sarmiento, een historisch marineschip dat nu een museum is. Het museum is een geweldige plek om meer te leren over de Argentijnse marinegeschiedenis en interessante tentoonstellingen te zien.

Zorg ervoor dat je na je rondleiding een hapje eet in een van de vele restaurants in de omgeving, die een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten serveren. San Telmo is een levendige en historische buurt met veel te zien en te doen, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om alles wat het te bieden heeft te verkennen. Wij slapen ook meestal in deze buurt als we Buenos Aires bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hulp nodig met je reis naar Argentinië?