Skip to content
Argentinië.nl » De Argentijnse cultuur ontdekken » Beroemde personen uit Argentinië

Beroemde personen uit Argentinië

We hebben een overzicht gemaakt van enkele beroemde personen uit Argentinië. Deze mensen veranderde voor altijd het beeld van het land en schreven vaak geschiedenis met hun skills en kunnen. Enkele beroemdheden zal je herkennen zoals de voetballer Messi of Maradona maar ken je de rest ook?

Vier beroemde sporters uit Argentinië

Argentinië heeft een rijke sporttraditie en heeft een aantal beroemde sporters in verschillende disciplines voortgebracht. Hier volgt een lijst van 5 van de beroemdste sporters uit Argentinië:

 1. Lionel Messi – een voetballer die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste spelers aller tijden. Hij heeft talrijke prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder zes Ballon d’Or awards. Hij en Maradona zijn tekent voor de voetbalcultuur in Argentinië.
 2. Diego Maradona – een voetballer die wordt beschouwd als een van de grootste spelers aller tijden. Hij is bekend omdat hij het Argentijnse nationale team naar de overwinning leidde op de Wereldbeker van 1986 en om zijn controversiële carrière op en naast het veld.
 3. Gabriela Sabatini – een tennisspeelster die talrijke titels won en de eerste plaats op de wereldranglijst bereikte. Zij wordt beschouwd als een van de grootste vrouwelijke tennisspeelsters aller tijden.
 4. Juan Manuel Fangio – een autocoureur die wordt beschouwd als een van de grootste Formule 1-coureurs aller tijden. Hij won vijf wereldtitels en wordt herinnerd om zijn rivaliteit met mede-Argentijnse coureur Carlos Reutemann.

Tien van de beroemdste kunstenaars uit Argentinië

Argentinië heeft een rijk cultureel erfgoed en heeft een aantal beroemde kunstenaars voortgebracht op verschillende gebieden, waaronder literatuur, muziek, film en beeldende kunst.

 1. Jorge Luis Borges – een schrijver en dichter bekend om zijn fantasierijke en filosofische werken, waaronder “Ficciones” en “The Aleph.” Hij was tevens een berkoonde wiskundige!
 2. Carlos Gardel – een zanger en liedjesschrijver die wordt beschouwd als de belangrijkste figuur in de geschiedenis van de tangomuziek.
 3. Enrique Muiño – een schilder en illustrator bekend om zijn surrealistische en abstracte werken.
 4. Alejandro Agresti – een filmregisseur en scenarioschrijver bekend om zijn veelgeprezen films “The Lake House” en “Valentin.”
 5. César Pelli – een architect die bekend staat om het ontwerp van enkele van ‘s werelds meest iconische gebouwen, waaronder de Petronas Towers in Kuala Lumpur en het World Financial Center in New York.
 6. Mercedes Sosa – een zangeres en songwriter die bekend staat om haar activisme en het populariseren van het genre nueva canción (nieuw lied).
 7. Marta Minujín – een kunstenares en activiste die bekend staat om haar experimentele en participatieve kunstwerken.
 8. Osvaldo Soriano – een schrijver bekend om zijn werk over de Argentijnse samenleving en cultuur.
 9. Marcelo Tinelli – een televisiepresentator, producent en acteur, bekend als presentator van de langlopende Argentijnse variétéshow “Showmatch.”.
 10. Andrés Calamaro – een zanger, songwriter en muzikant bekend om zijn rock and roll stijl en voor zijn bijdragen aan de Argentijnse rock scene.

Vier bekend wetenschappers uit Argentinië

Argentinië heeft een lange traditie van wetenschappelijk onderzoek en heeft een aantal beroemde wetenschappers op verschillende gebieden voortgebracht. Hier volgt een lijst van 5 beroemde wetenschappers uit Argentinië:

 • Jorge Mario Bergoglio – beter bekend als paus Franciscus, is een wetenschapper en theoloog die belangrijke bijdragen heeft geleverd op het gebied van chemie en biochemie.
 • Luis Leloir – een biochemicus die in 1970 de Nobelprijs voor Scheikunde won voor zijn werk aan het metabolisme van koolhydraten.
 • Adolfo Pérez Esquivel – een kunstenaar en mensenrechtenactivist die in 1980 de Nobelprijs voor de Vrede won voor zijn werk voor de verdediging van de mensenrechten in Argentinië.
 • Guillermo Rawson – een arts en politicus die bekend staat om zijn werk op het gebied van de preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen en om zijn bijdragen aan de ontwikkeling van de volksgezondheid in Argentinië.

Zes politici die het land voor altijd veranderde

Argentinië heeft een lange geschiedenis van politiek activisme en heeft een aantal beroemde politieke figuren voortgebracht. Hier volgt een lijst van 5 beroemde politieke figuren uit Argentinië:

 • Juan Domingo Perón – een militair officier en politicus die van 1946 tot 1955 president van Argentinië was. Hij staat bekend om zijn populistisch beleid en om zijn rol in de ontwikkeling van de Peronistische beweging.
 • Eva Perón – de vrouw van Juan Domingo Perón, was zelf een prominent politiek figuur en speelde een sleutelrol in de Peronistische beweging. Ze staat bekend om haar werk voor vrouwenrechten en haar inspanningen om het leven van de armen te verbeteren.
 • Cristina Fernández de Kirchner – een advocate en politica die van 2007 tot 2015 president van Argentinië was. Zij staat bekend om haar progressieve beleid en haar inspanningen om het leven van de armen te verbeteren.
 • Raúl Alfonsín – een advocaat en politicus die van 1983 tot 1989 president van Argentinië was. Hij staat bekend om zijn inspanningen om de democratie in Argentinië te herstellen na de militaire dictatuur en om zijn werk voor de mensenrechten.
 • Néstor Kirchner – een advocaat en politicus die van 2003 tot 2007 president van Argentinië was. Hij staat bekend om zijn inspanningen om het leven van de armen te verbeteren en om zijn inspanningen om de Argentijnse economie te versterken.
 • Generaal Leopoldo Galtieri – de president van Argentinië en leider van de militaire regering ten tijde van het Falkland conflict. Hij was verantwoordelijk voor het bevel tot de invasie van de Falklandeilanden en speelde een sleutelrol in de beslissing om oorlog te voeren met het Verenigd Koninkrijk.

Hulp nodig met je reis naar Argentinië?