Skip to content
Argentinië.nl » De Argentijnse cultuur ontdekken » Religie in Argentinië

Religie in Argentinië

Argentinië is een overwegend katholiek land: ongeveer 76% van de bevolking identificeert zich als katholiek. De katholieke kerk heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land en is nog steeds een belangrijk onderdeel van de Argentijnse samenleving. Het katholicisme werd in de 16e eeuw door Spaanse kolonisten in Argentinië geïntroduceerd en werd de dominante godsdienst in het land. De kerk speelde een belangrijke rol in het sociale en politieke leven van het land en oefende een sterke invloed uit op de cultuur en waarden van het land.

In de 20e eeuw maakte Argentinië een periode van politieke en sociale onrust door, en de invloed van de kerk verminderde enigszins. De kerk blijft echter een belangrijk onderdeel van de Argentijnse samenleving, en veel Argentijnen praktiseren nog steeds het katholicisme en nemen deel aan kerkelijke activiteiten.

Naast het katholicisme zijn er ook een aantal andere religieuze groepen in Argentinië, waaronder protestantse kerkgenootschappen, oosters-orthodoxe kerken en andere minderheidsreligies.

Er zijn een aantal unieke religieuze praktijken in Argentinië, waaronder de viering van de Heilige Week, waarin katholieken het lijdensverhaal van Christus herdenken met processies, naspelingen en andere ceremonies. Een ander uniek religieus gebruik in Argentinië is de viering van de Maagd van Luján, de beschermheilige van Argentinië, met een massale jaarlijkse bedevaart naar haar heiligdom in de stad Luján.


Hulp nodig met je reis naar Argentinië?