Skip to content
Argentinië.nl » eSIM Argentinië

eSIM Argentinië

eSIM voor Argentinië via Airalo
eSIM voor Argentinië via Airalo

Wil je zonder zorgen over hoge kosten bellen en internetten in Argentinië? Met een eSIM voor Argentinië kun je eenvoudig verbinding maken met het mobiele netwerk van Argentijnse providers. Zo krijg je toegang tot mobiele data, sms’jes en belminuten tegen lokale tarieven. De werking van een eSIM is vergelijkbaar met die van een soort prepaid kaart zoals je die in Nederland of België zou gebruiken, maar dan in digitale vorm. Deze technologie is compatibel met de meeste moderne telefoons. Geniet dus van voordelig en gemakkelijk internet overal in Argentinië! Bovendien ontvang je via ons 10% korting bij wat wij zien als de beste provider voor Argentinië.

Krijg 10% korting met de kortingscode: ARGENTINIE-NL

Wat is een eSIM en waarom is dit handig voor op reis?

De eSIM, is een moderne digitale variant van de traditionele fysieke SIM-kaart, gebruikt in mobiele apparaten. Deze innovatie bestaat uit een kleine, ingebouwde chip die direct geïntegreerd is in het apparaat, zoals telefoons en tablets, en is ideaal voor reizigers. Deze niet-verwijderbare chip is standaard aanwezig in de nieuwste mobiele apparaten. De belangrijkste kenmerken en voordelen van een eSIM omvatten:

 1. Lokale tarieven in het buitenland: Met een eSIM kun je internetten, bellen en sms’en tegen lokale tarieven in het buitenland. Het werkt als een simkaart die diensten inkoopt bij een lokale provider, zoals Claro en Movistar, waardoor je voordelig kunt communiceren, bijvoorbeeld tijdens je vakantie in Argentinië.
 2. Digitale Activering: De eSIM maakt het mogelijk om mobiele abonnementen digitaal te activeren, zonder een fysieke SIM-kaart. Dit proces verloopt eenvoudig online, wat vooral handig is bij reizen buiten Europa, zoals naar Argentinië.
 3. Meerdere Abonnementen: eSIM-technologie stelt gebruikers in staat om meerdere abonnementen op één apparaat te beheren, ideaal voor frequente reizigers of voor mensen die een apart nummer nodig hebben voor werk en privé.
 4. Compact en Ruimtebesparend: Zonder de noodzaak voor een fysieke SIM-kaartsleuf maken eSIMs apparaten compacter, wat meer vrijheid geeft aan fabrikanten bij het ontwerpen van nieuwe modellen.
 5. Verbeterde Beveiliging: De eSIM kan niet fysiek verwijderd of vervangen worden, wat een hoger niveau van beveiliging biedt, bijvoorbeeld tegen diefstal van telefoonnummers.
 6. Ideaal voor IoT-toepassingen: Vanwege zijn compacte formaat is de eSIM uitermate geschikt voor Internet of Things-apparaten, zoals smartwatches en fitness trackers.
 7. Duurzaamheid: Het gebruik van eSIMs vermindert de milieubelasting doordat er minder plastic en elektronisch afval wordt geproduceerd.

Krijg 10% korting met de kortingscode: ARGENTINIE-NL

Waarom een eSIM voor Argentinië handig is

Een eSIM voor Argentinië stelt je in staat om verbinding te maken met het mobiele netwerk van Argentijnse providers, waardoor je toegang krijgt tot mobiele data en telefoonfuncties op je apparaat. De voornaamste voordelen hiervan zijn:

 1. Lokale tarieven voor mobiele data en bellen, zonder de noodzaak om een fysieke SIM-kaart aan te schaffen.
 2. Geen hoge abonnementskosten: Het is een prepaid concept, waarbij je voor ongeveer dezelfde prijs als een maandabonnement in Nederland of België geniet van onbeperkte belminuten en data.
 3. Eenvoudig van provider wisselen: Geen nieuwe fysieke SIM-kaart nodig, wat ideaal is bij reizen door meerdere landen. Maar ook voor grote landen zoals Argentinië waar Claro en Movistar elkaar kunnen afwisselen voor het beste bereik.
 4. Behoud van je eigen telefoonnummer: Zo blijft het eenvoudig voor vrienden en familie om contact met je op te nemen.
 5. Toegang tot mobiele data: Belangrijk voor navigatie, gebruik van sociale media en andere online activiteiten. Dit is vooral handig in grote Argentijnse steden zoals Buenos Aires of Córdoba.

Krijg 10% korting met de kortingscode: ARGENTINIE-NL

Op welke telefoons werkt een eSIM?

Een eSIM is werkt tegenwoordig op de meeste telefoons. In de volgende lijst presenteren we enkele van de populaire telefoonmodellen die zeker eSIM-functionaliteit bieden:

 • Apple iPhone (vanaf iPhone XS en nieuwer)
 • Google Pixel (vanaf Pixel 2 en nieuwer)
 • Samsung Galaxy (vanaf S20 en nieuwer)
 • Motorola Razr (2020 model en nieuwer)
 • Huawei P40 en Mate 40 (en nieuwer)

Welke tablets ondersteunen een eSIM?

Diverse tabletmodellen zijn uitgerust met eSIM-ondersteuning, hoewel deze functionaliteit niet universeel is voor alle tablets. De volgende populaire tabletmodellen zijn compatibel met eSIM:

 • Apple iPad (vanaf iPad Air 3 en nieuwer, iPad Pro 3e generatie en nieuwer)
 • Samsung Galaxy Tab S6 en nieuwer
 • Microsoft Surface Pro X en nieuwer
 • Google Pixel Slate en nieuwer

Welke smartwachtes ondersteunen een eSIM?

De meeste nieuwe modellen van smartwatches bieden ondersteuning voor eSIM. Hier is een lijst van enkele veelgebruikte smartwatch-modellen waarop een eSIM werkt:

 • Apple Watch Series 3 en nieuwer
 • Samsung Galaxy Watch en Galaxy Watch Active
 • Huawei Watch 2 Pro
 • Mobvoi TicWatch Pro 4G/LTE
 • LG Watch Urbane 2nd Edition LTE


Wat als je apparaat geen eSIM ondersteunt?

Het is goed om te beseffen dat niet alle apparaten eSIM ondersteunen en dat niet elke mobiele provider in Argentinië eSIM-diensten aanbiedt. Als je desondanks vrij wilt kunnen internetten in Argentinië, dan is een Pocket-Wifi een uitstekend alternatief. Dit is een compacte router met een internet hotspot die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis. Daarnaast bieden de meeste hotels in Argentinië gegarandeerd internettoegang, en zijn er talrijke gratis hotspots beschikbaar in grote steden zoals Buenos Aires, Córdoba, Salta, Ushuaia en Mendoza.

Welke eSIM voor Argentinië?

De goedkoopste en beste kwalkiteit provider voor eSIM in Argentinië is Airalo. Deze provider heeft de beste bundels tegen scherpe prijzen en werkt samen met de grote Argentijnse mobiele providers zoals Claro en Movistar. Via ons krijg je 10% korting op je Airalo eSIM.

Kan je eSIM en simkaart tegelijk gebruiken?

Jazeker, een eSIM is geen fysieke kaart en kan gemakkelijk geïnstalleerd worden via een app op je telefoon of ander device.

Welke Argentijnse provider biedt een eSIM aan?

Er zijn verschillende providers die eSIMs aanbieden voor Argentinië. Wij kunnen je Airalo aanraden, deze provider werkt met de grootste Argentijnse netwerken. Via ons krijg je 10% korting op je Airalo eSIM.

Krijg 10% korting met de kortingscode: ARGENTINIE-NL


Hulp nodig met je reis naar Argentinië?