Skip to content
Argentinië.nl » Rondreis door Argentinië

Rondreis door Argentinië

Argentinië is een uitgestrekt en divers land met veel natuurlijke, culturele en historische bezienswaardigheden. Hier volgt een routebeschrijving voor een drieweekse reis door Argentinië met een bezoek aan de leukste highlights van het land zoals de Iguazu watervallen, Buenos Aires, Ushuaia, Bariloche, Mendoza, Salta, Cordoba, een aantal trektochten in de Andes en een bezoek aan de pampa’s. Voor een volledige rondreis heb je ongeveer 4 weken nodig. Je kan natuurlijke enkele plekken overslaan.

Rondreis van 4 weken door Argentinië

Wandelen over de Perito Moreno
Wandelen over de Perito Moreno

Onze rondreis is gebaseerd op 4 weken omdat je zo een volledige indruk krijgt van Argentinië. Wil je liever 3 weken rondreizen dan kan je bijvoorbeeld San Juan, Salta en een dagje minder in Buenos Aires en Cordoba verblijven om toch een fantastische reis te maken. Je ontkomt er niet aan om geen binnenlandse vluchten te nemen, het land is te uitgestrekt om sneller te bereizen met de auto bijvoorbeeld.

Start in Buenos Aires

Obelisco de Buenos Aires
Obelisco de Buenos Aires

Dag 1-3: Aankomst in Buenos Aires vanaf Schiphol Amsterdam, de hoofdstad en grootste stad van Argentinië. Breng een paar dagen door met het verkennen van de levendige cultuur, de rijke geschiedenis en het heerlijke eten van de stad. Bezoek iconische monumenten zoals de Obelisco en het Teatro Colon, en wandel door de historische wijk San Telmo en La Boca.

Reis door naar Cordoba

Gebieden rond Cordoba
Gebieden rond Cordoba

Dag 4-7: Neem een binnenlandse vlucht naar de stad Cordoba, gelegen in het centrum van het land. Cordoba staat bekend om zijn koloniale architectuur, prachtige parken en bruisende nachtleven. Breng een paar dagen door met het verkennen van de stad en de omliggende gebieden, waaronder de bergketen Sierras de Cordoba en het nationale park Quebrada del Condorito.

Bezoek de wijnhoofdstad Mendoza van het land

Mendoza de wijnkelder van Argentinië
Mendoza de wijnkelder van Argentinië

Dag 8-11: Ga westwaarts naar de stad Mendoza, gelegen aan de voet van het Andesgebergte. Mendoza staat bekend om zijn wijnproductie en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de beste wijnen van Argentinië. Neem een rondleiding door een wijnmakerij en probeer enkele van de lokale variëteiten.

Relaxen in San Juan

Dag 12-15: Maak vanuit Mendoza een mooie rit door de Andes naar de stad San Juan. San Juan staat bekend om zijn warmwaterbronnen, die perfect zijn om te ontspannen na een lange reisdag. Breng een paar dagen door met het verkennen van de stad en de omgeving, waaronder het Ischigualasto Provincial Park, een UNESCO werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn unieke geologische formaties en fossiele afzettingen.

Kleurige bergen nabij Salta

Strakke blauwe lucht boven de Quebrada de Humahuaca vallei
Strakke blauwe lucht boven de Quebrada de Humahuaca vallei

Dag 16-18: Van San Juan reis je noordwaarts naar de stad Salta, gelegen in de uitlopers van de Andes. Salta staat bekend om zijn koloniale architectuur en levendige cultuur, evenals de nabijheid van een aantal natuurlijke attracties, zoals de Quebrada de Humahuaca, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn kleurrijke geologische formaties en inheemse gemeenschappen.

Het einde van de wereld bezoeken

Ushuaia del Fin del Mundo
Ushuaia del Fin del Mundo

Dag 19-22: Vanuit Salta neemt u een binnenlandse vlucht naar de stad Ushuaia, gelegen op het zuidelijke puntje van Argentinië in het prachtige Patagonië. Ushuaia is het startpunt van vele expedities naar Antarctica en staat bekend om zijn ruige schoonheid en unieke fauna. Breng een paar dagen door met het verkennen van de stad en de omgeving, waaronder het Tierra del Fuego National Park en het Beaglekanaal wat vernoemd is naar de ontdekkingsreiziger Charles Darwin.

De schoonheid van het Beieren van Argentinië ontdekken

Uitzicht over nationale park Nahuel Huapi
Uitzicht over nationale park Nahuel Huapi

Dag 23-26: Vlieg van Ushuaia terug naar Buenos Aires en neem een binnenlandse vlucht naar de stad Bariloche, gelegen in de Patagonische Andes. Bariloche staat bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid, met zijn kristalheldere meren, besneeuwde bergen en weelderige bossen. Breng een paar dagen door met het verkennen van de stad en de omgeving, waaronder het Nahuel Huapi National Park.

De machtige Iguazu watervallen

Iguazu falls
Iguazu falls in Argentinië

Dag 27-30: Ga vanuit Bariloche op weg naar de Iguazu watervallen, gelegen op de grens van Argentinië en Brazilië. De Iguazu watervallen zijn een van de meest indrukwekkende natuurwonderen in Zuid-Amerika, met hun enorme omvang en krachtige watervallen. Breng een paar dagen door met het verkennen van de watervallen en de omgeving, waaronder het Iguazu National Park.

De 275 watervallen van Iguazú
De 275 watervallen van Iguazú

Gauchos en pampas

Gauchos de cowboy van de Pampas
Gauchos de cowboy van de Pampas

Tot slot kan je de laatste dagen van de reis besteden aan het verkennen van de pampa’s, de uitgestrekte grasvlakten die zich over een groot deel van Argentinië uitstrekken. De pampa’s zijn de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de iconische Argentijnse cowboys de gauchos.


Hulp nodig met je reis naar Argentinië?