Skip to content
Argentinië.nl » De grooste steden van Argentinië

De grooste steden van Argentinië

Ondanks dat Argentinië een gigantisch groot land is telt het ongeveer 45 miljoen inwoners. De meeste hiervan wonen in de hoofdstad Buenos Aires maar er zijn meerdere grote steden. Veel van deze steden zijn een bezoekje waard tijdens een rondreis door Argentinië. Hier is een lijst van de top 10 grootste steden in Argentinië, gerangschikt naar bevolking.

Top 10 steden Argentinië

Obelisco de Buenos Aires
Obelisco de Buenos Aires
  1. Buenos Aires: De hoofdstad en grootste stad van Argentinië, Buenos Aires is een levendige en kosmopolitische stad die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed, levendige nachtleven en iconische architectuur. Er wonen meer dan 15 miljoen mensen en het is het centrum van het economische, politieke en culturele leven van het land.
  2. Cordoba: Cordoba, gelegen in het centrum van het land, is de tweede grootste stad van Argentinië en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele tradities. Met een bevolking van meer dan 1,5 miljoen mensen is Cordoba een centrum van onderwijs, onderzoek en industrie.
  3. Rosario: Gelegen aan de oevers van de Parana rivier, Rosario is de derde grootste stad in Argentinië en staat bekend om zijn bruisende haven en industriële sector. Er wonen meer dan 1,4 miljoen mensen en het is een belangrijk centrum voor landbouw, handel en productie.
  4. Mendoza: Mendoza, gelegen in de uitlopers van het Andesgebergte, is de op drie na grootste stad van Argentinië en staat bekend om zijn wijnproductie en prachtige natuurlijke omgeving. Met een bevolking van meer dan 1,1 miljoen mensen is Mendoza een populaire bestemming voor toeristen en reizigers.
  5. La Plata: Gelegen net ten zuiden van Buenos Aires, La Plata is de vijfde grootste stad in Argentinië en staat bekend om zijn culturele en educatieve instellingen. Met een bevolking van meer dan 1 miljoen mensen is La Plata een belangrijk centrum voor onderzoek, onderwijs en industrie.
  6. Mar del Plata: Gelegen aan de Atlantische kust, Mar del Plata is de zesde grootste stad in Argentinië en staat bekend om zijn prachtige stranden en levendige sfeer. Met een bevolking van meer dan 600.000 mensen is Mar del Plata een populaire vakantiebestemming voor zowel Argentijnen als toeristen.
  7. Salta: Gelegen in het noordwesten van het land, Salta is de zevende grootste stad in Argentinië en staat bekend om zijn koloniale-tijdperk architectuur en prachtige natuurlijke omgeving. Met een bevolking van meer dan 500.000 mensen is Salta een belangrijk centrum voor landbouw en toerisme.
  8. Tucuman: Gelegen in het noordwesten van het land, Tucuman is de achtste grootste stad van Argentinië en staat bekend om zijn landbouw en industriële sectoren. Met een bevolking van meer dan 450.000 mensen is Tucuman een belangrijk centrum voor handel en economische activiteit.
  9. Santa Fe: Santa Fe, gelegen in het centrum van het land, is de negende grootste stad van Argentinië en staat bekend om zijn landbouw- en industriële sectoren. Met een bevolking van meer dan 400.000 mensen is Santa Fe een belangrijk centrum voor handel en economische activiteit.
  10. San Miguel de Tucuman: San Miguel de Tucuman, gelegen in het noordwesten van het land, is de tiende grootste stad van Argentinië en staat bekend om zijn landbouw- en industriële sectoren. Met een bevolking van meer dan 350.000 mensen is San Miguel de Tucuman een belangrijk centrum voor handel en economische activiteit.

Naast de top 10 grootste steden van Argentinië zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken om te ontdekken zoals de dorpjes Bariloche en Ushuaia bijvoorbeeld.


Hulp nodig met je reis naar Argentinië?