Skip to content
Argentinië.nl » De mooiste wandelingen van Argentinië

De mooiste wandelingen van Argentinië

Als je van wandelen en hiken houdt dan is Argentinië misschien wel één van de meest ultieme bestemmingen in de wereld. Van het uitgestrekte en onherbergzame landschap van Patagonië tot de wetlands genaamd de pampas er is geen groter contrast dan dit. De bergen van de Andes toren hoog boven elkaar uit en zijn de ultieme plek voor de meest bijzonder hikes. Hieronder volgen onze 10 tips voor prachtige wandelingen in Argentinië.

Top 10 wandelingen/hikes in Argentinië

Ijsklauteren op de Perito Moreno
Ijsklauteren op de Perito Moreno

De wandelingen liggen soms in de uithoeken van het land maar ben je in de buurt mis ze dan zeker niet!

  1. Cerro Aconcagua: Gelegen in het Andesgebergte is Cerro Aconcagua de hoogste top van Argentinië en de hoogste top van heel het Latijns-Amerika. Het is een uitdagende wandeling die fysieke conditie en een goede voorbereiding vereist, omdat het gaat om grote hoogten, extreme weersomstandigheden en rotsachtig terrein. Het wordt aanbevolen voor ervaren wandelaars en bergbeklimmers en niet zonder gids. Wij vonden deze wandeling echt een geweldig avontuur, te vergelijken met het beklimmen van de Kilimanjaro. De berg is goed te bereiken vanuit de stad Mendoza, hier kan je tours en gidsen huren voor de hike.
  2. Fitz Roy: Misschien wel de meest beroemde bergpiek van Argentinië. Fitz Roy (Cerro Chaltén) is een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers vanwege de prachtige uitzichten en uitdagende routes in Patagonië. De tocht naar de top omvat steile hellingen en rotsachtig terrein, en wordt aanbevolen voor ervaren wandelaars met een goede conditie. Minder uitdagend dan Cerro Aconcagua maar net zo tof!
  3. Perito Moreno gletsjer: De Perito Moreno gletsjer is een enorme gletsjer gelegen in Patagonië. De wandeling naar de top van de gletsjer gaat over matig tot uitdagend terrein, waaronder enkele steile hellingen en rotsachtige paden. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een adembenemend uitzicht op de machtige gletsjer die tot op vandaag nog steeds groeit. Het is een waar avontuur om tussen de ijsspleten en schotsen te lopen.
  4. Nationaal Park Quebrada del Condorito: Gelegen in de provincie Córdoba in Argentinië, is het Quebrada del Condorito National Park een prachtig gebied met een verscheidenheid aan wandelpaden. De wandelingen in dit park variëren van gemakkelijk tot matig in moeilijkheidsgraad, met enkele meer uitdagende routes voor ervaren wandelaars. We vonden deze wandelingen erg toegankelijk en zijn leuk voor de meer onervaren wandelaars.
  5. Cerro Catedral: Gelegen in Patagonië is de bergtop Cerro Catedral een populaire hikebestemming voor reizigers vanwege de prachtige uitzichten en de uitdagende routes. Dit gebied is ook vooral bekend als skigebied en is gemakkelijk te bereiken vanuit Bariloche.
  6. Quebrada de las Conchas: Gelegen in de provincie Salta, is Quebrada de las Conchas een prachtig gebied met een verscheidenheid aan wandelpaden. De wandelingen in dit gebied variëren van gemakkelijk tot matig moeilijk, met enkele meer uitdagende routes voor ervaren wandelaars. Vergeet na afloop niet neer te knallen voor een open haard met een lekker wijntje uit de regio.
  7. Provinciaal Park Ischigualasto: Gelegen in de provincie San Juan, is het Ischigualasto Provincial Park een uniek en prachtig gebied met een verscheidenheid aan wandelpaden. De wandelingen in dit park variëren van gemakkelijk tot matig in moeilijkheidsgraad, met enkele meer uitdagende routes voor ervaren wandelaars. Hier kan je trouwens perfect op fossielen jagen, het gebied dat ontstaan is in het trias tijdperk is er super rijk aan.
  8. Nationaal Park Los Glaciares: Diep in Patagonië ligt het Los Glaciares National Park wat weer een prachtig gebied is voor wandelaars. De wandelingen in dit park variëren van gemakkelijk tot matig in moeilijkheidsgraad, met enkele meer uitdagende routes voor ervaren wandelaars. Je kan hier meerdere gletsjers bezoeken en over sommige heenlopen, doe dit wel met wandelgids want het kan gevaarlijk zijn.
  9. Iguazú watervallen: In de noordelijke provincie Misiones liggen de Iguazú watervallen wat naast een prachtige wandelbestemming ook nog eens een waar natuurfenomeen is. Wij vonden de wandelingen in dit gebied erg makkelijk en toegankelijk voor iedereen (zelfs kinderen). De paden zijn goed aangegeven met wegwijzer bordjes en loodsen je langs verschillende uitzichtpunten over de machtige watervallen.
  10. Nationaal Park Tierra del Fuego: Gelegen in het uiterste zuiden van Patagonië, Tierra del Fuego National Park (ook wel Vuurland) is een prachtig gebied met een grote diversiteit aan flora en fauna. De wandelingen in dit park variëren van gemakkelijk tot gemiddeld in moeilijkheidsgraad, met enkele meer uitdagende routes voor ervaren wandelaars. Je kan het beste naar Vuurland afreizen vanuit Ushuaia.

Heb jij zelf nog tips voor een prachtige wandeling in dit ongerept land? Laat het ons dan weten via een comment gezien wij ook nog niet alle plekjes kennen! We zijn erg benieuwd.


Hulp nodig met je reis naar Argentinië?