Skip to content
Argentinië.nl » Wintersporten in Argentinië

Wintersporten in Argentinië

Argentinië is kent een vele bergtoppen van boven de 6.000 meter in het machtige Andes gebergte in de Patagonië regio. Deze bergen hebben natuurlijk ook prachtige valleien waar je perfect kan skiën en snowboarden. Ze noemen sommige delen van Argentinië ook wel het Zwitserland of Beieren van Zuid-Amerika. Wij hebben een aantal leuke wintersportgebieden op een rij gezet voor je.

Top 5 wintersportgebieden in Argentinië

Skiliften nabij Bariloche
Skiliften nabij Bariloche

Hieronder volgen de top 5 skipgebieden in het land. Boek op tijd als je ze wilt bezoeken in het hoogseizoen, de Argentijnen zelf zijn groot fan van wintersport en aprés ski.

 • Cerro Catedral – gelegen in de provincie San Carlos de Bariloche, Cerro Catedral is een van de meest populaire skigebieden in Argentinië. Het biedt een scala aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus (van blauwe tot zwarte pistes) en staat bekend om zijn prachtige landschap. De pistes beginnen op een hoogte van 1.250 meter en een lopen op tot 2.380 meter. De beste tijd om Cerro Catedral te bezoeken is tussen juni en september, wanneer de sneeuw op zijn best is.
 • Las Leñas – gelegen in de provincie Mendoza, Las Leñas is een populair skigebied dat bekend staat om zijn uitdagende terrein en prachtige uitzichten. Het resort biedt een scala aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus en is een populaire bestemming voor off-piste skiën. Je kan er skiën op een hoogte van 1.730 meter tot 2.315 meter. De beste tijd om Las Leñas te bezoeken is tussen juni en augustus.
 • Chapelco – gelegen in de provincie San Martín de los Andes, Chapelco is een populair skigebied dat bekend staat om zijn prachtige landschap en brede scala aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Het gebied biedt ook een scala aan niet-skiënde activiteiten, waaronder schaatsen en sneeuwschoenwandelen. De hoogte van het skigebied is van 930 meter to 2.200 meter. De beste tijd om Chapelco te bezoeken is tussen juni en september.
 • Cerro Castor – gelegen in de provincie Tierra del Fuego, Cerro Castor is een populair skigebied dat bekend staat om zijn uitdagende terrein met veel off-piste skihellingen. Je kan het gebied goed bereiken vanuit de zuidelijke stad Ushuaia. De beste tijd om Cerro Castor te bezoeken is tussen juni en september.
 • Valle Nevado – Niet gelegen in Argentinië maar wel goed te bereiken vanuit het land is het skigebied Valle Nevado in het Andesgebergte nabij Santiago, Chili. Valle Nevado een populair skigebied dat bekend staat om zijn uitdagende terrein en prachtige uitzichten. De beste tijd om Valle Nevado te bezoeken is tussen juni en september.

Waarom zou je gaan skiën in Argentinië?

 • Prachtig landschap – Argentinië is de thuisbasis van enkele van de mooiste berglandschappen ter wereld, en bij het skiën in het land kan je deze adembenemende uitzichten van dichtbij meemaken.
 • Breed scala aan skigebieden – Argentinië heeft een aantal skigebieden om uit te kiezen, met een scala aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus.
 • Waar voor je geld – Skiën in Argentinië kan een meer betaalbare optie zijn in vergelijking met andere populaire skibestemmingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor budgetbewuste reizigers.
 • Culturele ervaringen – Argentinië is een land met een rijke cultuur en geschiedenis, en skiën in het land stelt je in staat om deze cultuur uit de eerste hand te ervaren.
 • Unieke off-piste mogelijkheden – Argentinië staat bekend om zijn off-piste skimogelijkheden, met veel resorts die toegang bieden tot uitdagend terrein voor ervaren skiërs en snowboarders.
 • Goede sneeuwcondities – De skigebieden in Argentinië hebben meestal goede sneeuwcondities van juni tot september, waardoor het een ideale bestemming is voor een wintersportvakantie met een hoge sneeuwzekerheid.

Hulp nodig met je reis naar Argentinië?